Pagina titel
Pagina subtitel

Blog

Gouden jubileum AllinPlast

Gouden jubileum AllinPlast

In 2018 bestaat AllinPlast 50 jaar.

Lees meer
Adreswijziging AllinPlast afhalen goederen

Adreswijziging AllinPlast afhalen goederen

Sinds 1 februari 2017 heeft AllinPlast een nieuw adres voor het ophalen van goederen.

Lees meer
AllinPlast.nl is vernieuwd

AllinPlast.nl is vernieuwd

Welkom op de vernieuwde website van AllinPlast!

Lees meer
Waterdichtheid

Waterdichtheid

Er zijn verschillende methodes om waterdichtheid te bereiken. Recent hebben wij een project voor CaptureTech uitgevoerd met twee oplossingen om te voorkomen dat regenwater de elektrische componenten kan bereiken.

Lees meer
Klemveer

Klemveer

De bouw is een industrie van constante ontwikkeling. Bestaande methodes en technieken worden steeds vaker vervangen door moderne, efficiëntere montagemiddelen. Een voorbeeld hiervan is de paneelklem, gebruikt voor het monteren van zonnepanelen op schuine daken.

Lees meer
Concept Car

Concept Car

Een van onze medewerkers heeft in 2013 meegedongen met de AutoVisie-Designwedstrijd. Het doel was het ontwerpen van een voertuig voor 2025. Zijn inzending besloeg alles van schets tot compleet 3D CAD-model, waardoor we het niet konden laten om een schaalmodel uit aluminium te frezen, 1:20.

Lees meer
Wikkelbus

Wikkelbus

Soms komen er producten op onze weg die het “normale” spuitgieten ontstijgen. De standaard procedure van twee matrijsplaten die met elkaar de productholte vormen is dan niet meer toereikend. Een goed voorbeeld hiervan is de wikkelbus van Van der Valk systemen.

Lees meer
Proefspuiten

Proefspuiten

Wanneer een matrijs voltooid is, is het aan onze spuitgieters om er goede producten mee te maken. Het opstarten, instellen en afstemmen van een matrijs is een vak apart met enkele zeer belangrijke eigenschappen.

Lees meer
Matrijsconstructie

Matrijsconstructie

Ruim een jaar geleden kwam DHM-Dental naar ons toe met de vraag een kunststof mondspiegel te produceren. Omdat de uiteindelijke onderdelen een bijzondere matrijsconstructie vereisten, is er in die tussenliggende maanden een constante ontwikkeling geweest om te komen tot de producten die nu verkrijgbaar zijn, zowel op product- als matrijzengebied.

Lees meer
Rapid prototyping

Rapid prototyping

Productontwikkeling is een kostbare en tijdrovende onderneming. Bovendien is de werking van een product vaak pas bewezen als er daadwerkelijk producten tastbaar zijn. Met Rapid Prototyping zijn er een hoop mogelijkheden om tijdens het ontwerpproces al proefmodellen te maken.

Lees meer
Anisotropie

Anisotropie

In een ander artikel hebben we beschreven hoeveel er komt kijken bij het proefspuiten van een product. Echter, sommige zaken moeten vooraf al goed onder de loep genomen worden. Een van deze punten is de krimp.

Lees meer
Prototyping in metaal

Prototyping in metaal

Onze gereedschapsmakerij Produger is niet alleen gespecialiseerd in het maken van spuitgietmatrijzen. U kunt ook bij ons terecht voor het laten maken van metalen & kunststof prototypes.

Lees meer
Bioplastics

Bioplastics

In de markt is een grote verandering gaande met het zicht op duurzaamheid. Steeds vaker krijgen we de vraag naar duurzame kunststoffen en het gebruik van bioplastics. Bioplastics zijn er in verschillende soorten. Bio-based en Bio-degradable zijn daarbij de twee overkoepelende.

Lees meer
Prototyping lenzen

Prototyping lenzen

In een ander blogartikel hebben we het gehad over het gebruik van rapid prototype technieken om kunststof producten te ontwerpen. In dit artikel kijken we kort naar de verschillende 3D-printtechnieken die we daarin kunnen onderscheiden.

Lees meer
ASP 2005

ASP 2005

Bij onze gereedschapsmakerij Produger gebruiken we verschillende type staalsoorten afhankelijk van de toepassing. Voor het aanmaken van matrijsplaten, kernen en stempels is het juiste staalsoort van essentieel belang, niet alleen voor de levensduur, maar ook voor de kwaliteit van het uiteindelijke product.

Lees meer
Add