Waterdichtheid

Er zijn verschillende methodes om waterdichtheid te bereiken. Recent hebben wij een project voor CaptureTech uitgevoerd met twee oplossingen om te voorkomen dat regenwater de elektrische componenten kan bereiken.

Een klassieke oplossing is het toepassen van een rubberen O-ring i.c.m. schroeven. Hierdoor blijft de behuizing demontabel. Bij dit product hebben we ervoor gekozen, om de O-ring bij de wanden aan te drukken. Hierdoor kon er een optimale druk worden behaald.

De andere oplossing die wij hebben toegepast is laserlassen. Dit wordt o.a. op grote schaal toegepast in/bij koplampen van auto’s. Bij dit product wordt een venster permanent in de behuizing gelaserlast. Een voorwaarde is dat het bovenliggende kunststof goed transparant en het onderliggende materiaal zo donker mogelijk is. Zwart absorbeert energie en licht slecht, waardoor er een smeltbad van slechts enkele tienden millimeter breed ontstaat. Uiteraard moeten de 2 verschillende materialen wel een gelijke smelttemperatuur hebben. Ook beide producten, venster en behuizing, moeten vlak zijn om de spleet tussen de 2 delen nul te maken. Om hier zeker van te zijn wordt tijdens het laserlassen het geheel aangedrukt met een glasplaat.

Dit zijn slechts twee van de vele mogelijkheden om waterdichtheid te bereiken. Bij AllinPlast hebben we een uitgebreide ervaring met verbindingsoplossingen: voorbeelden hiervan zijn schroeven, holnieten, klikvingers, laserlasssen, spiegellassen, utrasoonlassen, filmscharnieren enz. waardoor we altijd de juiste voor uw product kunnen toepassen.